Εν αναμονή της ΕΚΤ τα ομόλογα

Μικρές μόνο διακυμάνσεις παρατηρούνται το πρωί της Πέμπτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία τελεί εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης της ΕΚΤ, που ενδέχεται να αφήσει αιχμές για τη μελλοντική νομισματική πολιτική της.

Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι στραμμένη η προσοχή της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων το πρωί της Πέμπτης, καθώς αναμένεται να δοθεί μια πρώτη εικόνα για τη μελλοντική νομισματική πολιτική της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο παραμένει αμετάβλητο, ενώ το γερμανικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,05% και το αντίστοιχο ελληνικό κατά 0,03% με την απόδοσή του στο 4,62%.

Οι αναλυτές της αγοράς, τονίζουν ότι αυτό που αναμένει αγωνιωδώς η αγορά ομολόγων προκειμένου να διαμορφώσει σαφή τάση, δεν είναι η σημερινή απόφαση, η οποία λίγο πολύ είναι γνωστή, καθώς ο ίδιος ο Ντούιζενμπεργκ άφησε αιχμές ότι τα επιτόκια βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, όσο οι όποιες δηλώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στο άμεσο μέλλον, εάν και εφόσον η οικονομία δεν ανακάμψει.

Στη διατραπεζική αγορά η νευρικότητα πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι σαφής, με τα euribor να υποχωρούν κατά 0,09% το 1μηνός που διαμορφώνεται στο 3,29%, κατά 0,12% υποχωρεί το αντίστοιχο 3μηνών προσεγγίζοντας το 3,22%, ενώ και το euribor 6μηνών υποχωρεί κατά 0,48% διαμορφούμενο στο 3,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v