Υψηλότερα οι τιμές των ομολόγων

Τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές συμβάλλοντας στην άνοδο των τιμών των ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 3,8 δισ. ευρώ.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές συμβάλλοντας στην άνοδο των τιμών των ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά ο όγκος των συναλλαγών κινήθηκε σε σχετικά υψηλά επίπεδα, με τις εντολές πωλήσεων ωστόσο να υπερέχουν ελαφρώς των εντολών αγοράς.

Το ύψος των συναλλαγών στο ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,6 δισ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης και τα υπόλοιπα 1,3 δισ. ευρώ σε εντολές αγοράς. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στο 5ετές ομόλογο με 415 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές ύψους 370 εκατ. ευρώ υπήρξαν στο 10ετές ομόλογο. Το περιθώριο παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο και διαμορφώθηκε στις 0,2919 μονάδες από 0,29 μονάδες χθες, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,875% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,5831%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια κινήθηκαν πτωτικά σε όλες σχεδόν τις περιόδους. Έτσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 3,32%, ενώ στο 3,32% υποχώρησε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Στο 3,30% μειώθηκε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός, ενώ, επίσης πτωτικά στο 3,12% κινήθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v