Μικτές τάσεις στις αγορές ομολόγων

Μικτές τάσεις ακολούθησαν οι τιμές των ομολόγων στις διεθνείς αγορές υπό το κλίμα βεβαιότητας ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση της FOMC αναμένεται η περαιτέρω μείωση των αμερικανικών επιτοκίων. Στην εγχώρια αγορά επικράτησαν οι αγοραστές.

Μικτές τάσεις ακολούθησαν οι τιμές των ομολόγων στις διεθνείς αγορές υπό το κλίμα βεβαιότητας οτι κατά την αυριανή συνεδρίαση της FOMC αναμένεται η περαιτέρω μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 1,2 δισ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και το 1 δισ. ευρώ περίπου σε εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα με 305 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο υποχώρησε στο επίπεδο του 0,27% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,84% και αυτή των γερμανικών στο 4,56%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν υποχώρηση. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας μειώθηκε στο 3,30%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών σημειώνοντας οριακή υποχώρηση.

Με οριακή υποχώρηση στο 3,28% έκλεισε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ επίσης με υποχώρηση στο 3,10% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v