Δηλώσεις Λίπχερ ενισχύουν τα ομόλογα

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικράτησαν τελικώς στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, μετά τις δηλώσεις του μέλους της ΕΚΤ Κλάους Λίπχερ ότι στις 5 Δεκεμβρίου θεωρείται πιθανή η περαιτέρω αποκλιμάκωση των επιτοκίων. Στην εγχώρια αγορά επικράτησαν οι πωλητές.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικράτησαν τελικώς στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, μετά τις δηλώσεις του μέλους του συμβουλίου της ΕΚΤ Κλάους Λίπχερ ότι στις 5 Δεκεμβρίου θεωρείται πιθανή η περαιτέρω αποκλιμάκωση των επιτοκίων.

Ωστόσο στη δευτερογενή αγορά κυριάρχησαν οι πωλήσεις. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,1 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,9 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα πενταετή ομόλογα με 430 εκατ. ευρώ καθώς και στα 10ετή ομόλογα με 425 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο υποχώρησε στο επίπεδο του 0,2682% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,72% και αυτή των γερμανικών στο 4,45%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,30%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών σημειώνοντας οριακή υποχώρηση. Οριακή υποχώρηση στο 3,30% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και αμετάβλητο στο 3,00% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v