Ενισχύθηκαν σήμερα οι αγορές ομολόγων

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων μετά τις δυσμενείς προβλέψεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στην εγχώρια αγορά κυριάρχησαν οι αγορές και το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,832 δισ. ευρώ.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων μετά τις δυσμενείς προβλέψεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας από την Κομισιόν. Θετικά επέδρασαν στις αγορές ομολόγων και οι ανακοινώσεις Γκρήνσπαν για την εξέλιξη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων κυριάρχησαν οι αγορές. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,832 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,116 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 716 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα με 201 εκατ. ευρώ καθώς και στα 20ετή ομόλογα με 165 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,27% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,66% και αυτή των γερμανικών στο 4,4%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,30%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών σημειώνοντας οριακή υποχώρηση. Οριακή υποχώρηση στο 3,30% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και με ορικαή πτώση στο 3,00% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v