Ανοδος για τις τιμές των ομολόγων

H κακή κατάσταση της γερμανικής αλλά και της γαλλικής οικονομίας και η πτώση των μετοχικών τιμών στις ευρωπαϊκές αγορές ενίσχυσαν τα ομόλογα. Στην εγχώρια αγορά επικράτησαν οι αγοράστες, με τον τζίρο να κινείται στο επίπεδο των 2 δισ. ευρώ.

H κακή κατάσταση της γερμανικής αλλά και της γαλλικής οικονομίας ανησυχούν τους επενδυτές αλλά αυξάνουν τις ελπίδες τους για μία επικείμενη μείωση των επιτοκίων του ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την επόμενη εβδομάδα, ακόμη και κατά 50 μονάδες βάσης.

Πιθανότερη, ωστόσο, θεωρείται μία ηπιότερη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ευρωζώνης, καθώς η μείωση των επιτοκίων είναι πιθανότερο να είναι 0,25%. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 1,289 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 903,5 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα, καθώς και στα 10ετή ομόλογα με 350 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,24% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,79% και αυτή των γερμανικών στο 4,54%.

Στη διατραπεζική αγορά το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 3,31%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Υποχώρηση στο 3,18% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με οριακή πτώση στο 3,00% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v