Πτώση και υποτονικοί τζίροι στα ομόλογα

Πτώση κατέγραψαν και σήμερα οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, ενώ το κυριότερο χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων ήταν οι χαμηλοί τζίροι εξαιτίας του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Οι πωλητές επικράτησαν και στην εγχώρια αγορά.

Πτώση κατέγραψαν και σήμερα οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, εξαιτίας της ενισχυσμένης εμπιστοσύνης των γάλλων ειχειρηματιών, αλλά και της θετικής πορείας των τιμών των μετοχών. Κυριότερο χαρακτηριστικό ωστόσο των σημερινών συναλλαγών ήταν οι χαμηλοί τζίροι, εξαιτίας του Εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 1,2 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,3 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα καθώς και στα 5ετή Το περιθώριο υποχώρησε οριακά στο επίπεδο του 0,24% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,74% και αυτή των γερμανικών στο 4,49%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 3,32%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Οριακή υποχώρηση στο 3,15% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ αμετάβλητο στο 3,00% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v