Εντονες διακυμάνσεις στην εγχώρια αγορά

Η ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, συνέβαλε στην αντιστροφή των πτωτικών τάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά παρατηρήθηκαν έντονες διακυμάνσεις με τους πωλητές να επικρατούν.

Η πτώση των μετοχικών τιμών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς και τα απογοητευτικά στοιχεία για την εξέλιξη της ανεργία στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων καταγράφηκαν έντονες διακυμάνσεις. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 937 εκατ. ευρώ περίπου αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,057 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα με 225 εκατ. ευρώ, καθώς και στα πενταετή με 250 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,63% και του γερμανικού στο 4,39%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 2,92%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Οριακή άνοδο στο 3,95% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ αντίθετα με υποχώρηση στο 2,98% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v