Σημαντική άνοδος στις αγορές ομολόγων

Η πτώση των μετοχικών τιμών αλλά ακόμη και οι χθεσινές ρευστοποιήσεις στις αγορές ομολόγων, έδωσαν έναυσμα σήμερα στις αγορές ομολογιακών τίτλων. Ανοδος καταγράφηκε και στην εγχώρια αγορά με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 2,3 δισ. ευρώ.

Η πτώση των μετοχικών τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι χθεσινές ρευστοποιήσεις στις αγορές ομολόγων, πυροδότησαν σήμερα την άνοδο των τιμών των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων επικράτησαν επίσης ανοδικές τάσεις, με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 2,342 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 1,550 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 792,5 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαρτίου 2008) με 280 εκατ. ευρώ καθώς στα 10ετή (λήξεως 18-05-2012) με 265 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο παρέμεινε στο επίπεδο του 0,24% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,70% και αυτή των γερμανικών στο 4,45%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 3,03%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Με υποχώρηση στο 3,05% διαμορφώθηκε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους, το οποίο διαμορφώθηκε στο 3,00%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v