Πτώση τιμών στην εγχώρια δευτερογενή αγορά

Ελαφρά ανοδικές τάσεις επικράτησαν τελικά στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Αντιθετα, στην εγχώρια δευτερογενή αγορά επικράτησαν οι πωλητές, με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 2,1 δισ. ευρώ.

Ελαφρά ανοδικές τάσεις επικράτησαν τελικά στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Αντιθετα, στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,185 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 990 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,195 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα πενταετή ομόλογα λήξεως Απριλίου 2007 με 330 εκατ. ευρώ, καθώς και στα πενταετή λήξεως Ιαν. 2004 με 320 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,235% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διατηρείται στο επίπεδο του 4,61% και αυτή των γερμανικών στο 4,37%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 2,92%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,95% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ αντίθετα με περαιτέρω υποχώρηση στο 2,90% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v