Ανοδος για τις τιμές των ομολόγων

Η πτώση των μετοχικών τιμών και η αβεβαιότητα που προκαλούν οι σχέσεις ΗΠΑ - Ιράκ, οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων. Ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές στην εγχώρια αγορά με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 2,5 δισ. ευρώ.

Η πτώση των μετοχικών τιμών και η αβεβαιότητα που προκαλούν οι σχέσεις ΗΠΑ Ιράκ, οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων. Ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές στην εγχώρια αγορά με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 2,5 δισ. ευρώ.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 2,452 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 1,5 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 260 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαρτίου 2012) με 285 εκατ. ευρώ, καθώς και στα τριετή (λήξεως Ιουν. 2005) με 285 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διατηρείται στο 4,63% και αυτή των γερμανικών στο 4,39%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 2,92%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Οριακή άνοδο στο 2,95% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με υποχώρηση στο 2,92% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v