Ανοδος με υποτονικούς τζίρους για τα ομόλογα

Ανοδικές τάσεις και υποτονικοί τζίροι κυριάρχησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά οι συναλλαγές ανήλθαν στα 1,76 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα τα 905 εκατ. αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Ανοδικές τάσεις και υποτονικοί τζίροι κυριάρχησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,76 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 905 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 855 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Μαίου 2012) με 240 εκατ. ευρώ καθώς και στα πενταετή (λήξεως Ιανουαρίου 2004) με 225 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να υποχωρεί στο επίπεδο του 4,55% και αυτή των γερμανικών στο 4,30%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 2,90%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,95% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και με υποχώρηση στο 2,88% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v