Ανοδος για τις τιμές των ομολόγων

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά ομόλογα, εξαιτίας της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ. Στην εγχώρια αγορά οι τιμές παρέμειναν στα χθεσινά τους επίπεδα, με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,54%.

Η πτώση των μετοχικών τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς και η αναζωπύρωση των ανησυχιών για επικείμενο πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ, οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 869 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 864 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα πενταετή ομόλογα (λήξεως Μαίου 2007) με 255 εκατ. ευρώ καθώς και στα επταετή (λήξεως Φεβρουαρίου 2006) με 205 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να υποχωρεί στο επίπεδο του 4,54% και αυτή των γερμανικών στο 4,30%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 2,92%, και στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Με άνοδο στο 2,97% έκλεισε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ αντίθετα αμετάβλητο στο 2,88% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v