Ανοδος στην εγχώρια αγορά ομολόγων

Πτωτικές τάσεις ακολούθησαν οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές εξαιτίας της ενίσχυσης των μετοχικών τιμών. Αντίθετα με άνοδο, αλλά περιορισμένο όγκο συναλλαγών (1 δισ. ευρώ) έκλεισε η εγχώρια αγορά.

Πτωτικές τάσεις ακολούθησαν οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές εξαιτίας της ενίσχυσης των μετοχικών τιμών. Αντίθετα με άνοδο, αλλά περιορισμένο όγκο συναλλαγών έκλεισε η εγχώρια αγορά.

Ειδικότερα, στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,026 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 566 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 460 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα πενταετή ομόλογα (λήξεως Mαρτίου 2005) με 190 εκατ. ευρώ και στα 10ετή (λήξεως Μαίου 2012) με 170 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να υποχωρεί στο επίπεδο του 4,51% και αυτή των γερμανικών στο 4,28%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν περαιτέρω άνοδο. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 3,70%. Σε ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο 3,55% διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,05% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Τέλος, αμετάβλητο στο 2,85% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v