Ελαφρώς υψηλότερα τα ομόλογα

Ελαφρώς υψηλότερα κινούνται οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων με τους επενδυτές να επιδεικνύουν περιορισμένο ενδιαφέρον και τους αναλυτές να προβλέπουν μικρές μεταβολές κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινούνται τα ευρωπαικά ομόλογα με τους επενδυτές (και εδώ) να κρατούν τις αποστάσεις τους από την αγορά και να στρέφουν την προσοχή τους στις δηλώσεις Ράμσφελντ, αλλά και στο ζήτημα του Ιράκ.

Ευρωπαίοι διαχειριστές επισήμαναν χαρακτηριστικά πως ”σήμερα δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών”, ενώ η μοναδική έκπληξη προήλθε από τις παραγγελίες των διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, οι οποίες σημείωσαν απροσδόκητη πτώση.

Εξάλλου, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως δεν θα υπάρξουν πιέσεις στις τιμές των ομολόγων κατά τη διάρκεια του νέου έτους (τουλάχιστον στις αρχές), αφού το ζήτημα του Ιράκ θα συνεχίσει να ταλανίζει τις αγορές.

Για την περίοδο των εορτών ειδικότερα προβλέπεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της αγοράς, να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με περιορισμένο ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών.

Οριακή πτώση κατά 0,04% σημείωσε η τιμή του ελληνικού δεκαετούς με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,5%, ενώ το αντίστοιχο γερμανικό ενισχύθηκε κατά 0,14%, στα 4,2%.

Στην διατραπεζική αγορά το euribor 1 μηνός διαμορφώθηκε στο 3,0%, ενώ το euribor 3 μηνών ανήλθε στο 2,94%. Εξάλλου το euribor 6 μηνών διαμορφώθηκε στο 2,86%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v