Ανοδικά τα ομόλογα εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών

Θετικές καταγράφονται οι τάσεις στην αγορά των ομολόγων με τους επενδυτές να αναζητούν καταφύγιο για τα κεφάλαιά τους, εν μέσω ανησυχιών για την γεωπολιτική κατάσταση στο Ιράκ και τους αναλυτές να τονίζουν πως η αυξανόμενη ανασφάλεια ευνοεί τα ομόλογα.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αγορά των ομολόγων, ως αποτέλεσμα των γεωπολιτικών φόβων αναφορικά με το θέμα του Ιράκ, με τους επενδυτές να κρατούν τις αποστάσεις τους από τις αγορές γενικότερα, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως όσο η κρίση στο Ιράκ παρατείνεται η αγορά των ομολόγων θα ευνοείται, αφού οι επενδυτές θα αναζητούν καταφύγιο για τα κεφάλαιά τους.

Εξάλλου, πρωταθλήτρια για τρίτη συνεχή χρονιά ως εγγυήτρια στην έκδοση εταιρικών ομολόγων υψηλού κινδύνου (junk bonds) αναδείχθηκε η Credit Suisse First Boston καταγράφοντας κέρδη ύψους 250 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό των εταιρικών ομολόγων υψηλού κινδύνου που εκδόθηκαν το τρέχον έτος ανήλθε στο 9,4% από ένα σύνολο αξίας ύψους 638 δισ. δολαρίων.

Στο 4,27% διαμορφώθηκε η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς (0,14%), ενώ στα 4,49 διαμορφώθηκε η απόδοση του αντίστοιχου ελληνικού, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,12%.

Στην διατραπεζική αγορά το euribor 1 μηνός διαμορφώθηκε στο 3,0%, ενώ ανοδικά κατά 0,20% διαμορφώθηκε το euribor 3 μηνών, στα 2,9%.

Εξάλλου, πτωτικά κατά 0,28%, κινήθηκε το euribor 6 μηνών, στα 2,86%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v