Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων μετά τις δηλώσεις Κερέ και Νουαγιέ για τις κινήσεις της ΕΚΤ. Αμβλύνονται οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν για συμφωνία Αθήνας-πιστωτών.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις όλων των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, στον απόηχο των δηλώσεων μελών της ΕΚΤ ότι η Τράπεζα μπορεί να λάβει περαιτέρω δράση προκειμένου να τονώσει την οικονομία και να δώσει ώθηση στον πληθωρισμό.

Ο Μπενουά Κερέ δήλωσε πως η ΕΚΤ θα αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων τον Μάιο και τον Ιούνιο, λόγω της χαμηλής ρευστότητας που παρατηρείται στην αγορά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ ο Κριστιάν Νουαγιέ είπε πως η Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω δράση αν χρειαστεί προκειμένου να υλοποιήσει την εντολή της για διατήρηση του πληθωρισμού κοντά στο 2%.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,80%, του ισπανικού στο 1,76%, του πορτογαλικού στο 2,38%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,58%, του 5ετούς στο 0,051% και του 2ετούς στο -0,20%.

Εν τω μεταξύ, η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα βρίσκεται οντά στην επίτευξη συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές της οδηγεί χαμηλότερα τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Το yield του 10ετούς τίτλου υποχωρεί στο 11,15%, του 5ετούς στο 16,25% και του 3ετούς στο 22,89%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v