Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 4,6% για το ασήμι, 2,24% πάνω το πετρέλαιο

Πάνω από τα 10 δολάρια η ουγκιά, για πρώτη φορά από το 1984, διαμορφώθηκε η τιμή του αργύρου στο χρηματιστήριο Comex της Νέας Υόρκης. Στο ενεργειακό complex, ράλι πραγματοποίησαν στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης οι τιμές του αργού πετρελαίου κλείνοντας τελικά στα 63,36 δολάρια με κέρδη της τάξεως του 2,24%.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Πάνω από τα 10 δολάρια η ουγκιά, για πρώτη φορά από το 1984, διαμορφώθηκε η τιμή του αργύρου στο χρηματιστήριο Comex της Νέας Υόρκης, επιταχύνοντας την ανοδική κίνηση των προηγούμενων εβδομάδων από το τοπικό χαμηλό των 9 δολαρίων/ουγκιά.

Το συμβόλαιο λήξεως Μαΐου διαπραγματευόταν αργά το βράδυ στα 10,250 δολάρια ανά ουγκιά, πολύ κοντά στο intraday υψηλό των 10,269 δολ., κερδίζοντας το εντυπωσιακό ποσοστό του 4,6%(!).

Underperformer στο... ”πολύτιμο” μπλοκ ήταν συγκριτικά ο χρυσός, με τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου να βρίσκονται την ίδια ώρα στα 572 δολάρια ανά ουγκιά, ενισχυμένα σε ποσοστό 1,1% από το χθεσινό κλείσιμο, επιτυγχάνοντας το βραχυπρόθεσμο από πλευράς trading ανοδικό στόχο στην περιοχή των 570+ δολαρίων.

Στα 303 δολ./ουγκιά έκλεισε το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου στο παλλάδιο, κερδίζοντας 3 δολάρια σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Στο ενεργειακό complex τώρα, ράλι πραγματοποίησαν στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης οι τιμές του αργού πετρελαίου, με το συμβόλαιο του Απριλίου (Nymex WTI Crude, Light Sweet) να γράφει λίγο πριν την εκπνοή του floor session το υψηλό της ημέρας στα 63,50 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας τελικά στα 63,36 δολάρια με κέρδη της τάξεως του 2,24%.

Στα προϊόντα του αργού, εξάλλου, ξεχώρισε και πάλι η βενζίνη με κέρδη της τάξεως του περίπου 5% - το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου έκλεισε στα 169,50 cents/γαλόνι - ενώ στα 180,49 cents/γαλόνι διαμορφώθηκε το πετρέλαιο θέρμανσης (επίσης παράδοση Απριλίου), ενισχυμένο κατά 3,34%.

Κέρδη, πλην όμως σε πολύ μικρότερη κλίμακα, κατάφερε να... διασώσει στο φινάλε της συνεδρίασης και το φυσικό αέριο, με τα συμβόλαια λήξεως Απριλίου να ενισχύονται σε ποσοστό μόλις 0,40%, στα 6,76 δολ./MMBtu.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα εβδομαδιαία αποθέματα που ανακοινώθηκαν ήταν μειωμένα περισσότερο από τις μέσες προβλέψεις των αναλυτών ενέργειας.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v