Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 3,04% για τις πετρελαϊκές τιμές

Το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου για το αργό που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο NYMEX της Ν. Υόρκης υποχώρησε στα 61,00 δολ./βαρέλι, σημειώνοντας ημερήσιες απώλειες της τάξης του 3,04%. Το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου για τον χρυσό διαπραγματεύεται στα 556,60 δολ./ουγκιά.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Τη ”σκυτάλη” από τους bulls πήραν οι πωλητές στην αγορά ενέργειας στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδος, μετά την κάμψη των ανησυχιών σχετικά με την απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδος.

Το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου για το αργό που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο NYMEX της Ν. Υόρκης υποχώρησε στα 61,00 δολ./βαρέλι, σημειώνοντας ημερήσιες απώλειες της τάξης του 3,04%.

Πρωταγωνιστής στην πτώση για μία ακόμα συνεδρίαση ήταν το φυσικό αέριο, με το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες του energy complex, υποχωρώντας 7,17% στα 6,78 δολ./βαρέλι, διασπώντας και τη μέχρι πρότινος ”στήριξη” των 7,00 δολaρίων.

Συνυφασμένη με την πτωτική κίνηση του ενεργειακού μπλοκ ήταν η συνεδρίαση στην αγορά πολύτιμων μετάλλων, αφού οι χαμηλότερες τιμές ενέργειας αμβλύνουν τους φόβους σχετικά με τη δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων.

Το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου για τον χρυσό διαπραγματεύεται στα 556,60 δολ./ουγκιά, 4,30 δολ. χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής, ενώ το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου για το ασήμι διαπραγματεύεται στα 9,53 δολ./ουγκιά, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 1,71% (22:30 ώρα Ελλάδος).

Να αναφέρουμε ότι η αυριανή ημέρα είναι ”first notice day” για τη σειρά Μαρτίου στο ασήμι, με τη ρευστότητα να μεταφέρεται πλέον στο συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v