Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από το επίπεδο των 62 δολ. το πετρέλαιο

Ανοδική τάση πρός το κλείσιμο για όλο το ενεργειακό complex, με το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου ’06 για το Light Sweet Crude Oil να κλείνει σχεδόν στο μέσο της σημερινής διακύμανσης (62,60 δολ./βαρέλι). Σημαντικότατα κέρδη για το φυσικό αέριο, με τον πρώτο μήνα λήξης (Μάρτιος ’06) να κλείνει 7,64% υψηλότερα.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Σε στενό εύρος κυμάνθηκε η αγορά ενέργειας την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης για αυτή την εβδομάδα στην Νέα Υόρκη, με σχετικά ανοδική τάση πρός το κλείσιμο για όλο το ενεργειακό complex, με το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου ’06 για το Light Sweet Crude Oil να κλείνει σχεδόν στο μέσο της σημερινής διακύμανσης (62,60 δολ./βαρέλι), μην κατορθώνοντας να σπάσει το επίπεδο των 63 δολ./βαρέλι, καταγράφοντας υψηλό στα 62,90 δολ./βαρέλι.

Παρά την ανοδική τάση της υπόλοιπης αγοράς, αξιοσημείωτες ήταν οι απώλειες για την gasoline, με το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου ’06 να χάνει -1,79%, κλείνοντας στα 147,57 cents/gallon, κινούμενο αρχικά έντονα ανοδικά 3,72%, έως τα 155,85 cents/gallon.

Σημαντικότατα κέρδη για το φυσικό αέριο, με τον πρώτο μήνα λήξης (Μάρτιος ’06) να κλείνει 7,64% υψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, στα 7,731 δολ./mmBtu, και την σειρά Απριλίου να διαπραγματεύεται στα 8 δολ./mmBtu στο Access τα ξημερώματα της Τετάρτης.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v