Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 3,14% για το πετρέλαιο

Οι εντονότατες πιέσεις των προηγουμένων ημερών στην αγορά ενέργειας εντάθηκαν κατά την διάρκεια της τέταρτης κατά σειρά πτωτικής συνεδρίασης. Η τιμή του αργού έκλεισε στα 57,70 δολ./βαρέλι, -3,14% κάτω για την ημέρα, με μοναδική ουσιώδη στήριξη πλέον τα 56 δολ./βαρέλι.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Οι εντονότατες πιέσεις των προηγουμένων ημερών στην αγορά ενέργειας εντάθηκαν κατά την διάρκεια της τέταρτης κατά σειρά πτωτικής συνεδρίασης, με το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου ’06 για το Light Sweet Crude Oil να πιέζεται και κάτω από το κομβικό επίπεδο στήριξης των 58,50 δολ./βαρέλι για πρώτη φορά από τα μέσα Δεκεμβρίου ’05, με τους traders να στρέφουν την προσοχή τους στα θεμελιώδη στοιχεία της προσφοράς και ζήτησης, ιδίως μετά τα πολύ bearish στοιχεία των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις Η.Π.Α., (Light Crude Oil – actual: DOE +4.853m barrels, API +8.075m barrels, expected: +1m barells).

Για την ακρίβεια η σειρά Μαρτίου ’06 έκλεισε στα 57,70 δολ./βαρέλι, -3,14% κάτω για την ημέρα, με μοναδική ουσιώδη στήριξη πλέον τα 56 δολ./βαρέλι.

Παρά την σημαντική πίεση στην αγορά πετρελαίου, το φυσικό αέριο κατόρθωσε να συγκρατήσει το επίπεδο των 7 δολ./MmBtu, εν αναμονή των αυριανών αποτελεσμάτων, με το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου ’06 να υποχωρεί κατά 0,67%, κλείνοντας στα 7,066 δολ./Mmbtu.

Ημέρα περιορισμένης διόρθωσης η σημερινή για τα πολύτιμα μέταλλα, τα οποία διατήρησαν για την ώρα τα επίπεδα στήριξης που είχαν ”κρατήσει” στην προχθεσινή συνεδρίαση, με τον χρυσό (Μάρτιος ’06) να παραμένει μόλις πάνω από τον 50day moving average (538 δολ./ουγκιά), κλείνοντας τελικά στα 542,7 δολ./ουγκιά, με απώλειες της τάξης του 1,13% για την ημέρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v