Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το επίπεδο των 60 δολ. το πετρέλαιο

Οι εντονότατες πιέσεις των προηγουμένων ημερών στην αγορά ενέργειας συνεχίστηκαν και στην σημερινή συνεδρίαση, με το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου ’06 για το Light Sweet Crude Oil να πιέζεται και κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο στήριξης των 60 δολ./βαρέλι για πρώτη φορά την φετινή χρονιά.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Οι εντονότατες πιέσεις των προηγουμένων ημερών στην αγορά ενέργειας συνεχίστηκαν και στην σημερινή συνεδρίαση, με το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου ’06 για το Light Sweet Crude Oil να πιέζεται και κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο στήριξης των 60 δολ./βαρέλι για πρώτη φορά την φετινή χρονιά, με τους traders να εστιάζουν στα θεμελιώδη στοιχεία της προσφοράς και ζήτησης, παρά στους πιθανούς γεωπολιτικούς κινδύνους.

Για την ακρίβεια η σειρά Μαρτίου ’06 έκλεισε στα 59,57 δολ./βαρέλι, -2,73% κάτω για την ημέρα, καταγράφοντας την Τρίτη στην σειρά πτωτική συνεδρίαση.

Πτωτικά κινήθηκε για άλλη μια συνεδρίαση το φυσικό αέριο, με το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου ’06 να υποχωρεί κατά 1,78% στα 7,114 δολ./Mmbtu, βρίσκοντας στήριξη για την ώρα λίγο πάνω από τα 7 δολ./MmBtu, και επόμενο επίπεδο στήριξης τα 6 δολ./MmBtu.

Παρά το γεγονός ότι ο χρυσός έσπασε κατά την συνεδρίαση στην Ασία την ”ψυχολογική” στήριξη των 540 δολ./ουγκιά (spot τιμή), βρήκε στήριξη στην περιοχή του 50day moving average (536 δολ./ουγκιά), ανακάμπτοντας στην συνέχεια, κλείνοντας τελικά στα 550 δολ./ουγκιά (Απρ.’06), ενισχυμένος κατά 1,20% για την ημέρα.

Να σημειωθεί πώς πολύ πιο μεγάλα ήταν τα κέρδη για το ασήμι, με το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου ’06 να ενισχύεται κατά 2,16%, κλείνοντας στα 9,315 δολ./ουγκιά, έχοντας προηγουμένως συναντήσει ισχυρή στήριξη στα 9 δολ./ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v