Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεαματική άνοδος στα πολύτιμα μέταλλα

Σχεδόν αμετάβλητο, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων εβδομάδων έκλεισε το πετρέλαιο στην Ν. Υόρκη, με την έντονη μεταβλητότητα των τιμών να δίνει ”χρώμα” στην συνεδρίαση. Θεαματική ήταν η άνοδος που κατέγραψε τόσο η τιμή του χρυσού όσο και του αργύρου.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Σχεδόν αμετάβλητο, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων εβδομάδων έκλεισε το πετρέλαιο στην Ν. Υόρκη, με την έντονη μεταβλητότητα των τιμών να δίνει ”χρώμα” στην συνεδρίαση, ενόψει της αυριανής σημαντικής ανακοίνωσης του International Energy Agency.

Το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου πάνω στο πετρέλαιο έκλεισε στα 62,62 δολάρια/βαρέλι, οριακά ενισχυμένο κατά 0,11%, ενώ η υψηλότερη τιμή για την ημέρα ”γράφτηκε” στα 63,70 δολάρια/βαρέλι.

Συνεχίστηκαν οι πιέσεις για το φυσικό αέριο, παρά την καλύτερη της αναμενόμενης ανακοίνωσης σχετικά με τα εβδομαδιαία αποθέματα, τα οποία υποχώρησαν 38Bcf με τους αναλυτές να προβλέπουν υποχώρηση 55Bcf, με το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου να σημειώνει ημερήσιες απώλειες της τάξης του 3,48%, στα 7,47 δολάρια/MMBtu.

Θεαματική ήταν η άνοδος που κατέγραψε τόσο η τιμή του χρυσού όσο και του αργύρου.

Το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου για το χρυσό ”φλερτάρει” πλέον με την βραχυπρόθεσμη αντίσταση των 570,00 δολαρίων/ουγκιά (567,80 δολάρια/ουγκιά, 23:00 ώρα Ελλάδος), σημειώνοντας ημερήσια κέρδη 2,53%, ενώ αντίστοιχα κύλησε η ημέρα και για το ασήμι, με το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου να βρίσκεται στα 9,66 δολάρια/ουγκιά, 2,73% υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v