Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονη διόρθωση τιμών στα εμπορεύματα

Διευρύνονται οι απώλειες στις αγορές εμπορευμάτων καθώς τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ρευστοποιούν για αποκόμιση κερδών, αλλά πάντως η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά ότι οι προοπτικές παραμένουν θετικές για τα εμπορεύματα.

Διευρύνονται οι απώλειες στις αγορές εμπορευμάτων από τα πολύτιμα μέταλλα μέχρι την ζάχαρη, καθώς τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ρευστοποιούν για αποκόμιση κερδών, αλλά πάντως η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά ότι οι προοπτικές παραμένουν θετικές για τα εμπορεύματα, καθώς η προσφορά εξακολουθεί να είναι ”σφιχτή” και η ζήτηση από τις ασιατικές οικονομίες δυναμική.

Οι τιμές των βασικών μετάλλων υποχωρούν κάθετα μετά τα ζενίθ της Τρίτης, όταν οι τιμές του χαλκού και του αλουμινίου έφτασαν στο London Metal Exchange σε ιστορικό ρεκόρ και υψηλό 17,5 ετών αντίστοιχα, καθώς η πτώση στις τιμές του χρυσού και του πετρελαίου καθησύχασαν τους φόβους για τον πληθωρισμό και ώθησαν επενδυτές εκτός του ”καταφυγίου” των εμπορευμάτων.

Το τρίμηνο συμβόλαιο του χαλκού στο LME, που έφτασε νωρίτερα έως τα 5.100 δολ. ανά τόνο, βυθίζεται στα 4.910 δολ. με πτώση 1,5%. Η τιμή του χρυσού υποχώρησε έως τα χαμηλά 3 εβδομάδων στα 546,9 δολ. ανά ουγκιά, αλλά ανακάμπτει περί τα 550 δολ.

Την Τρίτη το κίτρινο μέταλλο έχασε 3% της αξίας του. Τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα ακολούθησαν την πτώση του χρυσού και η πλατίνα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων.

Οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν τα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός υποχωρώντας κάτω από τα 63 δολάρια ανά βαρέλι.

Η τιμή του μαύρου χρυσού υποχωρεί στις μετασυνεδριακές συναλλαγές 22 σεντς στα 62,87 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent στο Λονδίνο κινείται με απώλειες 28 σεντς στα 61,28 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v