Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,4% για τις πετρελαικές τιμές

Σε αρνητικό έδαφος βρήκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το σύνολο του energy complex στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έκλεισε στα 65,11 δολ. ανά βαρέλι, τιμή η οποία αντιστοιχεί σε ημερήσια υποχώρηση της τάξεως του -0,40%.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Σε αρνητικό έδαφος βρήκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το σύνολο του energy complex στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης.

Το συμβόλαιο του αργού (WTI Crude) παράδοσης Μαρτίου δέχθηκε στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης τα πυρά των πωλητών, αντιστρέφοντας το θετικό πρόσημο που κρατούσε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και αλλάζοντας την εικόνα που είχε εντυπωθεί στους traders από νωρίς το πρωί, όταν και βρέθηκε να ενισχύεται σε ποσοστό σχεδόν 2% μετά τη δήλωση του Ιράν ότι προτίθεται να συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα παραβλέποντας τις αντιδράσεις της Δύσης και των Ηνωμένων Εθνών.

Συγκεκριμένα, από το πρωινό υψηλό των 66,62 δολαρίων / βαρέλι, το εν λόγω συμβόλαιο ”έγραψε” λίγο πριν την εκπνοή της συνεδρίασης στο floor το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 64,90 δολαρίων το βαρέλι, κλείνοντας τελικά στα 65,11 δολ. ανά βαρέλι, τιμή η οποία αντιστοιχεί σε ημερήσια υποχώρηση της τάξεως του -0,40%.

Και αν η τελική γεύση ήταν πικρή για όσους προσέβλεπαν σε δυναμική επανάκτηση της περιοχής αντίστασης των 65,80- 66,50 δολαρίων, η συνεδρίαση της Δευτέρας ανέδειξε για μία ακόμη φορά αρνητικό πρωταγωνιστή της ...βραδιάς το φυσικό αέριο.

Τα συμβόλαια λήξεως Μαρτίου βυθίστηκαν κάτω και από το επίπεδο των 8 δολαρίων ανά MMBtu, σημειώνοντας χαμηλό για την ημέρα στα 7,91 δολ. και κλείνοντας τελικά στα 7,995 δολ./ MMBtu, με πτώση δηλαδή της τάξεως του -7,18% (!).

Στα πολύτιμα μέταλλα τώρα, σε ήρεμους σχετικά τόνους κύλησε η εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας.

Το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου πάνω στο χρυσό δεν κράτησε το υψηλό των 577,9 δολαρίων ανά ουγκιά, ωστόσο διατήρησε θετικό πρόσημο κλείνοντας στο floor στα 573,80 δολάρια (+0.38%).

Στα επίπεδα της Παρασκευής ήταν την ίδια ώρα το ασήμι, με το συμβόλαιο του Μαρτίου να διαπραγματεύεται στα 9,75 δολάρια/ουγκιά.

Τέλος, είκοσι ολόκληρα δολάρια διακύμανσης σημείωσε το συμβόλαιο στο Παλλάδιο λήξεως Μαρτίου (304/324), το οποίο έκλεισε στα 312.80 δολάρια η ουγκιά, καταγράφοντας ημερήσιες απώλειες -1,7%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v