Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά 6 εβδομάδων το πετρέλαιο

Το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου για το πετρέλαιο εξακολούθησε να διαπραγματεύεται κάτω από την αντίσταση των 62 δολαρίων, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, κλείνοντας με απώλειες 0,97% στα 61,24 δολάρια/βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά η τιμή ”έγραψε” και χαμηλότερα των 61δολαρίων στα 60,85 δολάρια/βαρέλι.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Ούτε οι δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο βορειοανατολικό κομμάτι των Η.Π.Α, με το επίπεδο χιονόπτωσης στην Ν. Υόρκη να ξεπερνά το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ, κατάφεραν να ανακόψουν την πτωτική τροχιά που έχει αναπτύξει το energy complex, καθώς οι επενδυτές ”ποντάρουν” ότι τα αποθέματα ενέργειας είναι ικανά να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση.

Το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου για το πετρέλαιο (Light Sweet) εξακολούθησε να διαπραγματεύεται κάτω από την αντίσταση των 62 δολαρίων, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, κλείνοντας με απώλειες 0,97% στα 61,24 δολάρια/βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά η τιμή ”έγραψε” και χαμηλότερα των 61δολαρίων στα 60,85 δολάρια/βαρέλι.

Πτωτικά κινήθηκε και το φυσικό αέριο, με το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου να υποχωρεί κατά 1,00% στα 7,24 δολάρια/Mmbtu.

Την ”ψυχολογική” στήριξη των 540,00 δολάριων/ουγκιά (spot τιμή) δοκίμασε σήμερα η τιμή για το χρυσό, σημειώνοντας χαμηλότερη τιμή για την ημέρα στα 538,55 δολάρια/ουγκιά.

Το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου διαπραγματεύεται στα 542,70δολάρια/ουγκιά, σχεδόν 11,00δολάρια χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής (23:00 ώρα Ελλάδος).

Στο ίδιο κλίμα και η συνεδρίαση για το ασήμι, με το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου να βρίσκεται στα 9,23δολάρια/ουγκιά, 2,60% χαμηλότερα, ενώ το χαμηλότερο επίπεδο ”φλέρταρε” με την ισχυρή στήριξη των 9,00δολαρίων (9,08δολάρια/ουγκιά).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v