Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 550 δολ. ο χρυσός

Πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν τα πολύτιμα μέταλλα, με τον χρυσό να σπάει το ψυχολογικό επίπεδο αντίστασης των 550 δολ./ουγκιά. Σε υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκε η διεθνής αγορά ενέργειας κατά την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, κυρίως λόγω της ημιαργίας στις ΗΠΑ, και του long weekend που ακολουθεί.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκε η διεθνής αγορά ενέργειας κατά την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, κυρίως λόγω της ημιαργίας στις ΗΠΑ, και του long weekend που ακολουθεί.

Παρά την αρχικά πτωτική τάση του Light Crude Oil, παρασυρόμενο από το θετικό πρόσημο των προϊόντων του, έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο στα 63,92 δολ./βαρέλι, έχοντας προηγουμένως πιεστεί μέχρι και τα 63,125 δολ./βαρέλι.

H σταδιακά ανοδική πορεία της Gasoline συνεχίστηκε για άλλη μια ημέρα, κλείνοντας πάνω από τα 173 cents/gallon, στα 173,11 cents/gallon, 0,73% υψηλότερα για την ημέρα, διαπραγματευόμενη συνεχώς πάνω από τα 170 cents/gallon.

Στον αντίποδα, η συνεχώς πτωτική πορεία του Φυσικού Αερίου δεν έχει τελειωμό, με την σειρά Φεβρουαρίου’06 να κλείνει σχεδόν στο χαμηλό της ημέρας, στα 8,791 δολ./MmBtu, 1,70% χαμηλότερα για την ημέρα, πιεζόμενη μέχρι και τα 8,700 δολ./MmBtu.

Σίγουρα, ο πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν τα πολύτιμα μέταλλα, με τον χρυσό να σπάει το ψυχολογικό επίπεδο αντίστασης των 550 δολ./ουγκιά, κλείνοντας για την ημέρα στα 558 δολ./ουγκιά, με κέρδη 1,62%.

Εντυπωσιακότατα σίγουρα ήταν τα κέρδη για το παλλάδιο, το οποίο αναρριχήθηκε πάνω από τα 280 δολ./ουγκιά με χαρακτηριστική ευκολία, κλείνοντας στα 283,85 δολ./ουγκιά (+2,62%).

Να σημειώσουμε πως η αγορές ενεργείας και πολύτιμων μετάλλων στις ΗΠΑ θα είναι κλειστές την προσεχή Δευτέρα, λόγω του εορτασμού της Martin Luther King Day.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v