Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση των αποθεμάτων ώθησε το πετρέλαιο

Έντονα ανοδικά κινήθηκε η τιμή του αργού στη Ν. Υόρκη, μετά την αναπάντεχα μεγάλη πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου που ανακοινώθηκε σήμερα στις 17:30 ώρα Ελλάδος από το Department of Energy των ΗΠΑ. Διατηρήθηκε το ανοδικό momentum των τιμών στην αγορά των πολύτιμων.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Έντονα ανοδικά κινήθηκε η τιμή του αργού στη Ν. Υόρκη, μετά την αναπάντεχα μεγάλη πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου που ανακοινώθηκε σήμερα στις 17:30 ώρα Ελλάδος από το Department of Energy των ΗΠΑ.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης ξεκίνησε με τους επενδυτές να βρίσκονται σε ”δίλημμα” όσον αφορά την κατεύθυνση των τιμών, αφού μετά την πρόσφατη πτώση της τιμής του πετρελαίου, η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αποκτούσε βαρύνουσα σημασία.

Όσον αφορά το πετρέλαιο η πτώση ήταν 2,8 εκατ. βαρέλια με τους αναλυτές να περιμένουν την πτώση σε εξαιρετικά μικρότερα επίπεδα στις 550 χιλ. βαρέλια. Στον αντίποδα τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν σημαντικά κατά 4,5 εκατ. βαρέλια – η προσδοκία έκανε λόγο για ενίσχυση 1,7 εκατ. βαρελιών – ενώ μεγάλη ενίσχυση είχαμε και για τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων στα 4,8 εκατ. βαρέλια με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση 2,1 εκατ. βαρέλια.

Μετά την σχετική ανακοίνωση, η τιμή για το συμβόλαιο λήξεως Φεβρουαρίου υποχώρησε μέχρι τα 62,60 δολάρια/βαρέλι (χαμηλότερο επίπεδο για την ημέρα), σημείο από το οποίο ξεκίνησαν την επίδειξη δύναμης οι bulls οδηγώντας την τιμή μέχρι τα 64,80 δολάρια/βαρέλι.

Η μεγάλη μεταβλητότητα της τιμής έδωσε την ευκαιρία στους traders για αποκομιδή γρήγορων κερδών, με συνέπεια η τιμή να υποχωρήσει πρός το τέλος της συνεδρίασης κλείνοντας τελικά στα 63,94 δολάρια/βαρέλι ενισχυμένη 0,90%.

Ούτε σήμερα δεν κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο το συμβόλαιο πάνω στο φυσικό αέριο εν αναμονή της αυριανή ανακοίνωσης αποθεμάτων. Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου σημείωσε απώλειες 1,05% κλείνοντας στα 9,23 δολάρια/MMBtu.

Διατηρήθηκε το ανοδικό momentum των τιμών στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εάν και οι τιμές δεν παρουσίασαν την μεταβλητότητα της χθεσινής συνεδρίασης.

Το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται στα 548,30 δολάρια/ουγκιά σημειώνοντας κέρδη 0,50%, ενώ την ίδια ποσοστιαία μεταβολή καταγράφει και το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου στο ασήμι στα 9,06 δολάρια/ουγκιά (22:00 ώρα Ελλάδος).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v