Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανω των 64 δολαρίων το πετρέλαιο με κέρδη 2,25%

Έντονα ανοδική η τελευταία συνεδρίαση της πρώτης εβδομάδας του έτους για την αγορά του Light Crude Oil, με τα υποπροϊόντα να ακολουθούν σε πιο ήπιους ρυθμούς. Το αργό πετρέλαιο έκλεισε στα 64,25 δολ./βαρέλι ενισχυμένο κατά 2,25%. Έντονα ανοδική συνεδρίαση και στα πολύτιμα μέταλλα.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Έντονα ανοδική η τελευταία συνεδρίαση της πρώτης εβδομάδας του έτους για την αγορά του Light Crude Oil, με τα υποπροϊόντα να ακολουθούν σε πιο ήπιους ρυθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του συμβολαίου παράδοσης Φεβρουαρίου ’06 για το Light Crude Oil έκλεισε λίγο χαμηλότερα από το υψηλό της ημέρας, στα 64,25 δολ./βαρέλι (+2,25%), σημειώνοντας ενδοσυνεδριακή διακύμανση σχεδόν 2 δολαρίων, και σταματώντας για την ημέρα στο ισχυρό επίπεδο αντίστασης των 64,50 δολ./βαρέλι.



Το πετρέλαιο θέρμανσης (Φεβ.’06) έκλεισε την συνεδρίαση ελαφρώς ενισχυμένο στα 180,50 cents/γαλόνι, ενώ παρομοίως ενισχυμένη ήταν η τιμή της βενζίνης, κλείνοντας την ημέρα στα 1,8140 cents/γαλόνι, αισθητά υψηλότερα από το ψυχολογικό επίπεδο αντίστασης των 180 cents/γαλόνι.

Η πτωτική τάση των τελευταίων 3 εβδομάδων για το φυσικό αέριο, σταμάτησε το βράδυ της Πέμπτης λίγο κάτω από τα 9,50 δολ./MmBtu, κινούμενο σταθεροποιητικά την Παρασκευή, αποκομίζοντας μικρά κέρδη, με την σειρά Φεβρουαρίου ’06 να διαπραγματεύεται για δεύτερη ημέρα συνεχώς κάτω από τα 10 δολ./MMBtu (χαμηλό στα 9,555 δολ.), καταγράφοντας τελικά άνοδο της τάξεως του 1,48%, κλείνοντας στα 9,640 δολάρια.

Η έντονη μεταβλητότητα έχει ”χτυπήσει κόκκινο” στις αγορές των πολύτιμων μετάλλων την πρώτη εβδομάδα του έτους, με αποτέλεσμα την έντονα πτωτική συνεδρίαση της Πέμπτης να την διαδεχθεί μια ακόμη πιο έντονα ανοδική συνεδρίαση την Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,60%, διαπραγματευόμενος αργά το βράδυ στα 542 δολ./ουγκιά (Φεβ.’06), αισθητά υψηλότερα από το ψυχολογικό επίπεδο αντίστασης των 540 δολ./ουγκιά, ενώ το ασήμι κατέγραψε ακόμη μεγαλύτερα κέρδη της τάξης του 3,32%, κλείνοντας στα 9,18 δολ./ουγκιά (Μάρτιος ’06).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v