Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόσχα-Κίεβο ωθούν άνω των 61 δολ. το πετρέλαιο

Το πρόβλημα στην παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη που προκάλεσε η ρωσική διαμάχη με την Ουκρανία επανέφερε τον επενδυτικό ενθουσιασμό για τις αγορές εμπορευμάτων στην πρώτη ημέρα πλήρους λειτουργίας.

Το πρόβλημα στην παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη που προκάλεσε η ρωσική διαμάχη με την Ουκρανία επανέφερε τον επενδυτικό ενθουσιασμό για τις αγορές εμπορευμάτων στην πρώτη ημέρα πλήρους λειτουργίας των αγορών μετά τις εορταστικές διακοπές.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου κέρδισε μισό δολάριο με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής αγοράς της Νέας Υόρκης την Τρίτη και κινείται στα 61,50 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας ήδη κερδίσει σχεδόν 3 δολάρια στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις του 2005.

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια εμφανίζονται να αυξάνουν τις τοποθετήσεις σε κλάδους εμπορευμάτων μέσω δεικτών, προσβλέποντας σε συνέχιση της διετούς ανόδου των τιμών.

Οι ανησυχίες για την ενεργειακή προσφορά της Ρωσίας, που είναι από τους ισχυρότερους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, εξαιτίας της κρίσης με τη γειτονική της Ουκρανία, υποστήριξαν τις ανοδικές τάσεις του πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v