Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου

Με μικτά πρόσημα έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το ενεργειακό μπλοκ, με τον όγκο συναλλαγών να περιορίζεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ενόψει της αργίας των Χριστουγέννων.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Με μικτά πρόσημα έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το ενεργειακό μπλοκ, με τον όγκο συναλλαγών να περιορίζεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ενόψει της αργίας των Χριστουγέννων.

Συνέχιση της χτεσινής έντονα πτωτικής συνεδρίασης επεφύλασσε η ημέρα για τα συμβόλαια πάνω στο φυσικό αέριο, με το συμβόλαιο λήξεως Φεβρουαρίου να υποχωρεί 4,95% στα 12,28 δολάρια/MMBtu, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι απώλειες ξεπέρασαν το 8%.

Παρόμοια εικόνα και για το συμβόλαιο του πετρελαίου θέρμανσης με τον πρώτο μήνα να υποχωρεί σχεδόν 2%, στα 170,53 cents/γαλόνι.

Στον αντίποδα κινήθηκε η αγορά πετρελαίου (Light Sweet), με τις τιμές να ανακάμπτουν έντονα λίγο πριν την λήξη της συνεδρίασης. Το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε μια ”ανάσα” από την υψηλότερη τιμή για την ημέρα (58,50 δολάρια/βαρέλι) στα 58,43 δολάρια/βαρέλι σημειώνοντας κέρδη 0,26%.

Να επισημάνουμε ότι σε εβδομαδιαίο επίπεδο, η τιμή του αργού υποχώρησε 1,06% ενώ αναμφισβήτητα τα βλέμματα των επενδυτών έκλεψε η εντυπωσιακή υποχώρηση της τιμής του φυσικού αερίου η οποία θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται την επόμενη εβδομάδα έχοντας ως αφετηρία 10,64% (!) χαμηλότερα.

Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα κύλησε η συνεδρίαση και στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, με τους όγκους να μην ξεπερνούν τον μέσο όρο, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η αγορά του παλλαδίου, με το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου να ενισχύεται 2,57% στα 257,55 δολάρια/ουγκιά.

Με οριακά κέρδη 0,12% έκλεισε την ημέρα το συμβόλαιο Φεβρουαρίου στο χρυσό (505,80 δολάρια/ουγκιά), ενώ σημαντικά ημερήσια κέρδη 1,14% κατέγραψε το συμβόλαιο Μαρτίου στο ασήμι, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 8,67 δολάρια/ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v