Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο

Πτωτικές τάσεις, οι οποίες μάλιστα κλιμακώθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης, επικράτησαν σήμερα, με το αργό πετρέλαιο να υποχωρεί και κάτω από το φράγμα των 60 δολαρίων. Σημαντικές ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις στην αγορά μετάλλων.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Πτωτικές τάσεις, οι οποίες μάλιστα κλιμακώθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης, έλαβαν χώρα στο σύνολο των προϊόντων που συνθέτουν το ενεργειακό μπλοκ.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν το φυσικό αέριο, με το συμβόλαιο λήξεως Ιανουαρίου να υποχωρεί σε ποσοστό -6%, στα 13,79 δολάρια/MΜΒtu. Οι ρευστοποιήσεις στο φυσικό αέριο μοιραία επηρέασαν δυσμενώς, τόσο το αργό (Light, Sweet Crude), όσο και τα προϊόντα διύλισης, με τα αντίστοιχα συμβόλαια (front month contracts) να χάνουν από -1,5% έως –3%.

Συγκεκριμένα, το αργό παράδοσης Ιανουαρίου ”χτύπησε” και κάτω από το φράγμα των 60 δολ. το βαρέλι, ενώ στα 178,50 έκλεισε το πετρέλαιο θέρμανσης και στα 161,60 τα συμβόλαια πάνω στη βενζίνη.



Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα από πλευράς trading ήταν εξάλλου η συνεδρίαση στην αγορά των μετάλλων, με τις σημαντικές ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις να προσελκύουν τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότερο τα βλέμματα των γρήγορων ”παικτών”.

Το συμβόλαιο του χρυσού στο e-CBOT ”σταμάτησε” το πρωί στα 502,9 δολάρια ανά ουγκιά (λήξη Φεβρουαρίου), για να γυρίσει μέσα στην ημέρα μέχρι τα 512,4 και να διαπραγματεύεται αργά το απόγευμα στην περιοχή των 507 δολ./ουγκιά (-0.5%).

Καλύτερη ήταν η εικόνα στο ασήμι, με το συμβόλαιο του Μαρτίου να κρατά κέρδη άνω του 1,5% και να βρίσκεται την ίδια ώρα (10 μ.μ) στα 8,62 δολάρια ανά ουγκιά.

Συγκινήσεις όμως... και στο παλλάδιο, με το συμβόλαιο του Μαρτίου να επιστρέφει από τα χαμηλά των 254 στα υψηλά των 274 (δολ/ουγκιά) και να κλείνει τελικά στα 268.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v