Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονη μεταβλητότητα στην αγορά πετρελαίου

Εντονότατη μεταβλητότητα σε όλο το ενεργειακό complex κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, με το αργό πετρέλαιο να ”κλείνει” στα 59,39 δολ./βαρέλι. Νέο ρεκόρ για το χρυσό στα 534,1 δολ./ουγκιά.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Εντονότατη μεταβλητότητα σε όλο το ενεργειακό complex κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας.

Κατά την διάρκεια των πρώτων πρωϊνών ωρών το Light Sweet Crude Oil κινήθηκε έντονα ανοδικά καταγράφοντας νέο εβδομαδιαίο υψηλό, στα 61,50 δολ./βαρέλι, ενώ συγχρόνως το Φυσικό Αέριο είχε εκτοξευθεί στα 15,55 δολ./Mmbtu.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα για όλο το ενεργειακό complex από την στιγμή που άνοιξε το floor, με το φυσικό αέριο και το Light Crude Oil να καταγράφουν σημαντικότατες απώλειες, οι οποίες εντάθηκαν κατά την τελευταία ώρα διαπραγμάτευσης, κλείνοντας στα 14,312 δολ./Mmbtu και 59,39 δολ./βαρέλι αντιστοίχως.

Το Extreme bullish trend στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων συνεχίστηκε για άλλη μια συνεδρίαση, αν και πολύ επενδυτές βρήκαν την ευκαιρία για αποκόμιση κερδών στα υψηλά της ημέρας.

Να αναφέρουμε ενδεικτικά πώς το συμβόλαιο λήξεως Φεβρουαρίου στο χρυσό κατέγραψε υψηλό για την ημέρα στα 534,1 δολ./ουγκιά, κλείνοντας τελικά στο επίπεδο των 530 δολ./ουγκιά, ενισχυμένο για την εβδομάδα κατά 5%.

Σίγουρα, εντυπωσιακό ήταν το reversal που συνέβη στην αγορά του παλλαδίου (Μάρτιος ’06), το οποίο ενώ αναρριχήθηκε και πάνω από τα 300 δολ./ουγκιά, τελικά έκλεισε στα 286,55 δολ./ουγκιά, καταγράφοντας και μικρές απώλειες για την ημέρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v