Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονα ανοδικές τάσεις για το ”μαύρο χρυσό”

Μετά την αποκομιδή κερδών την Τετάρτη 07.12.05 για το Light Sweet Crude Oil, έντονα ανοδικά έκλεισε η συνεδρίαση της Πέμπτης, με το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου ’06 να κλείνει σχεδόν στο υψηλό της ημέρας, στα 60,66 δολ./βαρέλι, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 2,45%. Το συμβόλαιο λήξεως Φεβρουαρίου στο χρυσό κατέγραψε υψηλό για την ημέρα στα 524 δολ./ουγκιά.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Μετά την αποκομιδή κερδών την Τετάρτη 07.12.05 για το Light Sweet Crude Oil, έντονα ανοδικά έκλεισε η συνεδρίαση της Πέμπτης, με το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου ’06 να κλείνει σχεδόν στο υψηλό της ημέρας, στα 60,66 δολ./βαρέλι, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 2,45%.

Το highlight του ενεργειακού complex ήταν για άλλη μια ημέρα το συμβόλαιο του Φυσικού Αερίου, το οποίο στο κλείσιμο της συνεδρίασης κατάφερε να αναρριχηθεί πάνω από τα 15 δολ./Mmbtu, αποκομίζοντας ενδο-ημερήσια κέρδη της τάξης του 10%, παρά το γεγονός ότι τα εβδομαδιαία αποθέματα για το φυσικό αέριο ανακοινώθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο, καταγράφοντας πτώση κατά 59Bcf, έναντι εκτιμήσεων για πτώση της τάξης των 65Bcf.

Oι τιμές των πολύτιμων μετάλλων για μια ακόμη συνεδρίαση κινήθηκαν έντονα ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη, τα περισσότερα απ’ αυτά, μεγαλύτερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας.

Το συμβόλαιο λήξεως Φεβρουαρίου στο χρυσό κατέγραψε υψηλό για την ημέρα στα 524 δολ./ουγκιά, μια ”ανάσα” από το κομβικό επίπεδο των 525 δολ./ουγκιά.

Παρόμοια κέρδη και για το ασήμι, με την σειρά λήξεως Μαρτίου’06 να διαπραγματεύεται για πρώτη φορά εντός του 2005 πάνω από τα 9 δολ./ουγκιά, +1,39% για την ημέρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v