Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 58 δολάρια το πετρέλαιο

Η δυναμική που διαμορφώθηκε στο ενεργειακό μπλοκ κατά το κλείσιμο της χτεσινής συνεδρίασης, συνεχίστηκε και σήμερα. Το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 2% στα 58,47 δολ./βαρέλι. Η τιμή του χρυσού διαπραγματεύεται (22.15 ώρα Ελλάδος) στα 507,90 δολ./ουγκιά, με άνοδο 1,87%.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Η δυναμική που διαμορφώθηκε στο ενεργειακό μπλοκ κατά το κλείσιμο της χτεσινής συνεδρίασης, συνεχίστηκε και στην συνεδρίαση που άνοιξε το μήνα Δεκέμβριο.

Το συμβόλαιο πετρελαίου παράδοσης Ιανουαρίου (Light Sweet) έκλεισε με ημερήσια κέρδη της τάξης του 2,00% στα 58,47 δολάρια/βαρέλι, ενώ λίγα λεπτά πριν την τέλος της συνεδρίασης κατέγραψε την υψηλότερη τιμή για την ημέρα στα 58,80 δολάρια/βαρέλι.

Ο συνδυασμός, αφενός της σημερινής ανακοίνωσης μειωμένων αποθεμάτων Φυσικού Αερίου (ανακοίνωση του Department of Energy, 17:30 ώρα Ελλάδος), και των προβλέψεων για χαμηλότερες θερμοκρασίες στο Βορειοδυτικό κομμάτι των Ηνωμένων Πολιτειών, αφετέρου των χτεσινών απροσδόκητα χαμηλότερων αποθεμάτων πετρελαίου, οδήγησαν τις τιμές σε υψηλότερα από τα χθεσινά επίπεδα.

Επίδειξη ισχύος των bulls στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων μετά από την χτεσινή ημέρα υποχώρησης των τιμών.

Το συμβόλαιο για το χρυσό λήξεως Φεβρουαρίου διαπραγματεύεται στα 507,90 δολάρια/ουγκιά (22:15 ώρα Ελλάδος) κερδίζοντας 1,87%, πολύ κοντά στην υψηλότερη τιμή της ημέρας (508,00 δολάρια/ουγκιά), ενώ εντυπωσιακά ανέκαμψε στο άνοιγμα του floor το συμβόλαιο πάνω στο παλλάδιο κλείνοντας την ημέρα με κέρδη 8,40 δολαρίων/ουγκιά στα 268,40 δολάρια/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v