Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 5μήνου το πετρέλαιο, διόρθωση χρυσού

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς αναμένονται τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα, ενώ στον χρυσό επικρατούν ρευστοποιήσεις κερδών.

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς αναμένονται τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα δείξουν πως υπάρχει αρκετό πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη ώστε να καλύψει τη χειμερινή προσφορά.

Το συμβόλαιο Ιανουαρίου υποχωρεί κατά 78 σεντς ή 1,4% στα 55,72 δολάρια ανά βαρέλι στο Nymex, ενώ στο Λονδίνο το συμβόλαιο του Brent διαμορφώνεται στα 56,40 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει αύξηση της τάξης των 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου στα αποθέματα της περασμένης εβδομάδας.

Στις λοιπές αγορές εμπορευμάτων, οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών μετά την εκτίναξη του χρυσού στα υψηλότερα επίπεδα 22 ετών πάνω από τα 500 δολ. ανά ουγκιά και το κίτρινο μέταλλο κινείται στις ασιατικές συναλλαγές στα 496 δολάρια ανά ουγκιά.

Η πλατίνα ακολουθεί και διαμορφώνεται στα 984 δολ. ανά ουγκιά μετά το χθεσινό κλείσιμο στα 995 δολ. στη Νέα Υόρκη.

Το παλλάδιο διαμορφώνεται στα 264 δολ. ανά ουγκιά, ενώ οι άργυρος υποχωρεί στα 8,23 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v