Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 503 δολ. ο χρυσός, πτώση πετρελαίου

Η πτωτική τάση στην διεθνή αγορά ενέργειας συνεχίστηκε και κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, με την τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη να ”κλείνει” στα 56,50 δολ./βαρέλι. O χρυσός (σειρά Φεβρουαρίου ’06) έκλεισε τελικά πάνω από τα 503 δολ./ουγκιά.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Η πτωτική τάση στην διεθνή αγορά ενέργειας συνεχίστηκε και κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, με την αγορά να πιέζεται έντονα τα τελευταία 15 λεπτά.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο πάνω στο Light Crude παράδοσης Ιανουαρίου, σημείωσε απώλειες της τάξης των 86 cents, κλείνοντας στα 56,50 δολ./βαρέλι, παραμένοντας πάνω από το κομβικό επίπεδο των 56 δολ./βαρέλι, εν αναμονή των αυριανών αποτελεσμάτων για τα αμερικανικά αποθέματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το oil complex πιέστηκε έντονα, παρά το γεγονός πως τα συμβόλαια του φυσικού αερίου κατέγραφαν σημαντικά κέρδη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ξεπερνώντας κάποια στιγμή και το επίπεδο των 12 δολ./ΜΜΒtu, κλείνοντας τελικά στα 11,75 δολ./ΜΜΒtu.

Τα πολύτιμα μέταλλα απ’ ότι φαίνεται μόνο για ”λίγες ώρες ξαποσταίνουν και ξανά πρός την δόξα τραβούν”.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ο χρυσός (σειρά Φεβρουαρίου ’06) υποχώρησε κάτω από τα 500 δολ./ουγκιά, κλείνοντας τελικά πάνω από τα 503 δολ./ουγκιά, ελαφρώς ενισχυμένος σε σχέση με χθές.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v