Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις για το Brent στο Λονδίνο

Δεύτερη ημέρα υποχώρησης ήταν η χθεσινή για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πάνω στο πετρέλαιο τύπου Brent στο χρηματιστήριο ενέργειας του Λονδίνου (IPE). Το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου υποχωρούσε αργά το απόγευμα κατά 1,5%, στα 55,30 δολ. το βαρέλι.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Δεύτερη ημέρα υποχώρησης ήταν η χθεσινή για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πάνω στο πετρέλαιο τύπου Brent στο χρηματιστήριο ενέργειας του Λονδίνου (IPE).

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου υποχωρούσε αργά το απόγευμα σε ποσοστό της τάξεως του 1,5%, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 55,30 δολ. το βαρέλι.

Η αγορά συνέχισε να επηρεάζεται αρνητικά από την ανακοίνωση της Τετάρτης αναφορικά με τα εβδομαδιαία αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα μάλιστα από την επιμέρους κατηγορία των distillate inventories –που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το πετρέλαιο θέρμανσης- τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών (1,165 εκατ. έναντι 690 χιλ. που ανέμενε κατά μέσο όρο η αγορά).

Κλειστή εξάλλου ήταν η αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving). Να σημειωθεί ότι οι αγορές ενέργειας (Nymex), όπως και των μετάλλων (Comex) θα παραμείνουν κλειστές και την Παρασκευή 25/11.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v