Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση πετρελαίου, σε υψηλό 20ετίας ο χρυσός

Σημαντική πτώση σημειώθηκε στην παγκόσμια αγορά ενέργειας κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης με το συμβόλαιο πετρελαίου λήξεως Δεκεμβρίου να καταγράφει απώλειες της τάξης του 2,56%, κλείνοντας στα 56,40 δολάρια/βαρέλι. Αντίθετα, σε υψηλά 20ετίας εκτινάχθηκε η τιμή του χρυσού.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Σημαντική πτώση σημειώθηκε στην παγκόσμια αγορά ενέργειας κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης με το συμβόλαιο πετρελαίου (Light, Sweet Crude) λήξεως Δεκεμβρίου να καταγράφει απώλειες της τάξης του 2,56%, κλείνοντας στα 56,40 δολάρια/βαρέλι, σημαντικά χαμηλότερα από τον κινητό μέσο 200 ημερών.

Τα εβδομαδιαία αποθέματα φυσικού αερίου που ανακοινώθηκαν σήμερα το απόγευμα από το Department of Energy (17:30 ώρα Ελλάδος), ήταν όπως τα ανέμενε η αγορά (53 bcf), με φυσικό επακόλουθο η αρχικά έντονα ανοδική κίνηση (+3%), των πρώτων πρωινών ωρών, του φυσικού αερίου μέχρι το επίπεδο των 12,695 δολ./MMBtu να καταλήξει σε πτώση της τάξης του 3,72%, κλείνοντας η σειρά Δεκεμβρίου στα 11,87 δολ./MMBtu, συμπαρασύροντας το πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από τα 170 cents/gallon.

Η έντονα ανοδική τάση των τελευταίων δύο εβδομάδων στην αγορά του χρυσού συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση. Το συμβόλαιο λήξεως Δεκεμβρίου ’06 αναρριχήθηκε σε υψηλά 20ετίας, πάνω από τα 485 δολ./ουγκιά, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό 487,8 δολ./ουγκιά.



Η εικόνα στην αγορά του παλλαδίου ήταν σαφώς πιο σταθεροποιητική, με το πολύτιμο μέταλλο να καταγράφει νέο υψηλό στα 264,35 δολ./ουγκιά (Δεκέμβριος ’05), και τελικά να κλείνει ελαφρώς αρνητικά στα 261 δολ./ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v