Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο πληθωρισμός ωθεί τον χρυσό σε υψηλό 17ετίας

Η τιμή του χρυσού αναρριχήθηκε ενδοσυνεδριακά στην Ασία έως το υψηλότερο επίπεδο 17 ετών, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν σε αγορές του μετάλλου για να προφυλαχθούν από τη διαφαινόμενη αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων. Σε ρεκόρ και ο χαλκός.

Η τιμή του χρυσού αναρριχήθηκε ενδοσυνεδριακά στην Ασία έως το υψηλότερο επίπεδο 17 ετών, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν σε αγορές του μετάλλου για να προφυλαχθούν από τη διαφαινόμενη αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων.

Η χθεσινή ανακοίνωση από τις ΗΠΑ ότι ο δείκτης τιμών κινείται με ρυθμό 4,9% ώθησε χθες το κίτρινο μέταλλο σε κέρδη 2,3%.

Το πρωί στην Ασία το συμβόλαιο Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 4,4 δολάρια επιπλέον φτάνοντας μέχρι τα 483,5 δολάρια.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα ενισχύεται σε υψηλό 25 ετών, καθώς αυξάνεται η ζήτηση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, και κινείται με κέρδη 7 δολαρίων στα 994 δολάρια ανά ουγκιά.

Το παλλάδιο κερδίζει 4,5 δολάρια ή 1,8% στα 260 δολάρια ανά ουγκιά.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται και η τιμή του χαλκού στο Λονδίνο, καθώς φημολογείται ότι η Κίνα δεν θα μπορέσει να εξαγάγει αρκετό μέταλλο ώστε να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Η τιμή του κόκκινου μετάλλου διαμορφώνεται στο Λονδίνο στα 4.185 δολάρια ανά τόνο, 11 δολάρια υψηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ του.

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, το πετρέλαιο διαμορφώνεαι με απώλειες 9 σεντς στα 57,79 δολάρια ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v