Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά κινήθηκε το πετρέλαιο

Με διακύμανση μικρότερη του ενός δολαρίου και συγκριτικά μειωμένο όγκο συναλλαγών έκλεισε η συνεδρίαση στην αγορά της Νέας Υόρκης (Nymex). Το συμβόλαιο του αργού (Light, Sweet) λήξεως Δεκεμβρίου κινήθηκε εντός του εύρους 57,35 - 58, 25 δολάρια/βαρέλι (κλείσιμο πολύ κοντά στο μέσον του range), με τους βραχυπρόθεσμους ”παίκτες” να εστιάζουν την προσοχή τους στο ... μετεωρολογικό δελτίο.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Με διακύμανση μικρότερη του ενός δολαρίου και συγκριτικά μειωμένο όγκο συναλλαγών έκλεισε η συνεδρίαση στην αγορά της Νέας Υόρκης (Nymex). Το συμβόλαιο του αργού (Light, Sweet) λήξεως Δεκεμβρίου κινήθηκε εντός του εύρους 57,35 - 58, 25 δολάρια/βαρέλι (κλείσιμο πολύ κοντά στο μέσον του range), με τους βραχυπρόθεσμους ”παίκτες” να εστιάζουν την προσοχή τους στο ...μετεωρολογικό δελτίο προκειμένου να σταθμίσουν τη σχέση προσφοράς - ζήτησης και την πορεία των αποθεμάτων του αργού και των προϊόντων διύλισής του, τις επόμενες εβδομάδες.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το υπόλοιπο ενεργειακό μπλοκ, με τα συμβόλαια του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης να κρατούν θετικό πρόσημο, ενώ αυτό του φυσικού αερίου να υποχωρεί σε ποσοστό περίπου 1%.

Σε επίπεδα ρεκόρ διαπραγματεύτηκαν, εξάλλου, για ακόμη μία συνεδρίαση τα συμβόλαια του χαλκού στις αγορές εμπορευμάτων του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

Η σειρά του Δεκεμβρίου έγραψε τα 192,15 cents/lb (Comex), με τους traders να συζητούν την είδηση που κυκλοφόρησε σχετικά με σημαντική έκθεση short από πλευράς ενός συμμετέχοντα στην αγορά, ο οποίος εργάζεται σε κυβερνητική υπηρεσία της Κίνας και ποντάριζε σε υποχώρηση της τιμής, έχοντας έτσι την υποχρέωση να καλύψει τη θέση του αγοράζοντας 100 έως 200 χιλιάδες μετρικούς τόνους χαλκού από την υποκείμενη αγορά(!).

Υποτονική τέλος, ήταν η συνεδρίαση στα πολύτιμα μέταλλα, με τα συμβόλαια -λήξεως Δεκεμβρίου- του χρυσού να υποχωρούν και του ασημιού να ενισχύονται οριακά, τα μεν πρώτα διαπραγματευόμενα στα 468,7 και τα δεύτερα στα 7.777 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v