Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευμετάβλητo παρέμεινε το πετρέλαιο (update)

Ευμετάβλητες παρέμειναν και κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ακολουθώντας το μοτίβο των προηγούμενων συνεδριάσεων που ”θέλει” το συμβόλαιο του αργού λήξεως Δεκεμβρίου να καταγράφει ενδοσυνεδριακή διακύμανση της τάξεως των 1,5-2 δολαρίων.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Ευμετάβλητες παρέμειναν και κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ακολουθώντας το μοτίβο των προηγούμενων συνεδριάσεων που ”θέλει” το συμβόλαιο του αργού (WTI Crude λήξεως Δεκεμβρίου) να καταγράφει ενδοσυνεδριακή διακύμανση της τάξεως των 1,5-2 δολαρίων.

Κερδισμένη ήταν την Παρασκευή η πλευρά των πωλητών, που... απάντησε στους crude bulls με αρνητικό κλείσιμο της τάξεως του –1,9%, στο +3,4% της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Αρωγός στην πίεση που εκδηλώθηκε την τελευταία ώρα ήταν η ανακοίνωση της ανάκτησης μέρους της ημερήσιας παραγωγής στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού, με το 52% πλέον της συνολικής παραγωγής να μην είναι διαθέσιμη εξαιτίας των ζημιών από τους διαδοχικούς τυφώνες ”Κατρίνα” και ”Ρίτα”.

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονταν εξάλλου οι τιμές του χρυσού στο χρηματιστήριο COMEX και στο ηλεκτρονικό σύστημα του CBOT, με τα συμβόλαια λήξεως Δεκεμβρίου να κλείνουν στα 457.90 δολάρια ανά ουγκιά, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Η σημαντική υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, σε συνδυασμό με την αδυναμία διακράτησης της στήριξης των $460 (spot τιμή), φέρνει σε αμυντική θέση όσους προσβλέπουν άμεσα σε συνέχιση της ανόδου του πολύτιμου μετάλλου, ποντάροντας στο physical demand για χρυσό από περιοχές όπως η Ινδία και η Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v