Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερό το πετρέλαιο μετά τη χθεσινή εκτίναξη

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά την εκτίναξη 3,4% χθες, όταν εκδηλώθηκαν ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης καυσίμων στις ΗΠΑ, προκαλώντας ρευστοποιήσεις θέσεων short από κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά την εκτίναξη 3,4% χθες, όταν εκδηλώθηκαν ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης καυσίμων στις ΗΠΑ, προκαλώντας αγορές προθεσμιακών συμβολαίων και ρευστοποιήσεις θέσεων short από κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Κατά τους αναλυτές η ζήτηση αρχίζει να ανακάμπτει, αλλά δεν κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα και πολλά κεφάλαια θα ρευστοποιήσουν θέσεις short, με πρόβλεψη πτώσης δηλαδή, καθώς οι τιμές δεν κρατήθηκαν επί μακρόν κάτω από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αργού διαμορφώνεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στα 61,69 δολάρια ανά βαρέλι με πτώση 9 σεντς από τα χθεσινά επίπεδα, όταν η τιμή του μαύρου χρυσού εκτινάχθηκε 3,4% στη Νέα Υόρκη.

* Από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2005 το euro2day.gr θα δημοσιεύει καθημερινά γύρω στις 21.00 σχόλιο για τα ”εμπορεύματα” του Τμήματος Διεθνών Παραγώγων της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v