Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμεινε κάτω από τα 59 δολάρια το πετρέλαιο

Τροφή για διακυμάνσεις έδωσε στους traders της αγοράς ενέργειας η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων στοιχείων για τα αποθέματα πετρελαίου. Η αγορά υποδέχθηκε τα νούμερα που δημοσιεύθηκαν αρχικά με σκεπτικισμό. Ωστόσο και παρά την αρχική άνοδο, η τιμή στο Nymex επέστρεψε κάτω από τα 59 δολάρια.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Τροφή για διακυμάνσεις έδωσε στους traders της αγοράς ενέργειας η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων στοιχείων για τα αποθέματα πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, η αγορά υποδέχθηκε τα νούμερα που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών αρχικά με σκεπτικισμό, δοκιμάζοντας -λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση- τη στήριξη των 58,60/58,75 δολαρίων (χαμηλά 2/11 και 7/11 αντιστοίχως στο συμβόλαιο του αργού (WTI Crude) λήξεως Δεκεμβρίου).

Τα αποθέματα του αργού αυξήθηκαν κατά 4,4 εκ. βαρέλια στα 323,6 εκ. βαρέλια, τη στιγμή που οι μέσες προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για +2 εκατομμύρια.

Υπερτριπλάσια, εξάλλου, της αναμενόμενης ήταν η αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης, ενώ οριακή ήταν η υποχώρηση των αποθεμάτων των προϊόντων διύλισης, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου θέρμανσης.

Η εμφάνιση αγοραστών στα χαμηλά, έφερε γρήγορα τα συμβόλαια προς την περιοχή των 60,40 δολαρίων/βαρέλι, επίπεδο το οποίο αντιστοιχεί στο 50% της πτώσης από τα υψηλά της περασμένης Παρασκευής.

Εν συνεχεία και οδεύοντας προς το κλείσιμο του floor trading στο Nymex, η αγορά επέστρεψε κάτω από τα 59 δολάρια, στρέφοντας το ενδιαφέρον και πάλι προς την ανάγκη υπεράσπισης της προαναφερθείσας στήριξης κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διολίσθηση των τιμών.

Κέρδη, τέλος, κατέγραψε η αγορά των πολύτιμων μετάλλων, με το συμβόλαιο του χρυσού λήξεως Δεκεμβρίου να ενισχύεται κατά 1,1% στα 467,4 δολάρια/ουγκιά (22:00 ώρα Ελλάδος) και το ασήμι να κερδίζει 1% με την τιμή του συμβολαίου ίδιας λήξεως να διαπραγματεύεται στα 7,70 δολάρια/ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v