Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 0,2% για το αργό στο Λονδίνο

Με απώλειες της τάξεως του 0,5% έκλεισαν τα συμβόλαια του αργού τύπου Brent στο χρηματιστήριο ενέργειας του Λονδίνου (IPE), με αυτό παράδοσης Ιανουαρίου να διαμορφώνεται στα 55,01 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, η τιμή του αργού πετρελαίου στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Με απώλειες της τάξεως του 0,5% έκλεισαν τα συμβόλαια του αργού τύπου Brent στο χρηματιστήριο ενέργειας του Λονδίνου (IPE), με αυτό παράδοσης Ιανουαρίου να διαμορφώνεται στα 55,01 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε εβδομαδιαία βάση, η τιμή του αργού πετρελαίου στο Λονδίνο ενισχύθηκε οριακά (κατά 0,2%), ύστερα από δύο συνεχείς εβδομάδες υποχώρησης.

Ωστόσο, τα κέρδη στα μέσα της εβδομάδος και πριν το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής (οπότε η αγορά της Νέας Υόρκης παρέμεινε κλειστή λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών) ήταν αρκετά μεγαλύτερα, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς ενέργειας τη Δευτέρα.

Το ερώτημα, στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι traders, είναι αν η τιμή του Brent στο Λονδίνο θα καλύψει μέρος των διήμερων απωλειών, ή, εάν η υποχώρηση αυτή θα παρασύρει τις τιμές των συμβολαίων πάνω στο WTI του Nymex (Light, Sweet Crude) σε χαμηλότερα επίπεδα.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v