Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα το πετρέλαιο λόγω των αποθεμάτων

Έντονη μεταβλητότητα στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης επέδειξε το energy complex στην συνεδρίαση που έκλεισε το μήνα Νοέμβριο. Το συμβόλαιο του αργού (Light Sweet) λήξεως Ιανουαρίου τελείωσε την ημέρα ενισχυμένο κατά 1,68% στα 57,45 δολάρια/βαρέλι. Στα 498 δολ. υποχώρησε η τιμή του χρυσού.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Έντονη μεταβλητότητα στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης επέδειξε το energy complex στην συνεδρίαση που έκλεισε το μήνα Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα το συμβόλαιο του αργού (Light Sweet) λήξεως Ιανουαρίου τελείωσε την ημέρα ενισχυμένο κατά 1,68% στα 57,45 δολάρια/βαρέλι, ενώ και το συμβόλαιο πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης λήξεως Δεκεμβρίου έκλεισε τελικά με θετικό πρόσημο στα 161.50 cents/γαλόνι, ανατρέποντας τελικά την πτωτική τάση που είχε αναπτυχθεί στην αρχή της συνεδρίασης.

Η ανακοίνωση των αποθεμάτων ενέργειας από το Department of Energy διαμόρφωσε αρχικά την πτωτική τάση των τιμών, καθώς τα αποθέματα που αφορούν τα διυλισμένα προϊόντα (κατηγορία που περιλαμβάνει και το πετρέλαιο θέρμανσης) παρουσίασαν την μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούλιο του 2004 στα 3,3 εκατ. βαρέλια με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση 1 εκατ. βαρελιών.

Ωστόσο, η εντυπωσιακά μεγαλύτερη πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου (πτώση 4,2 εκατ. βαρελιών με τους αναλυτές να εκτιμούν πτώση μόλις 500 χιλ.) αποτέλεσε τελικά το στοιχείο που έδωσαν έμφαση οι traders οδηγώντας τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα.

Ημέρα πίεσης για την αγορά των πολύτιμων μετάλλων, με το συμβόλαιο στο παλλάδιο λήξεως Μαρτίου να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά και κάτω από τα 260,00 δολάρια κλείνοντας τελικά με απώλειες 7,10 δολαρίων στα 261,00 δολάρια, ενώ το συμβόλαιο στο χρυσό παράδοσης Φεβρουαρίου υποχωρεί περίπου 1,00% στα 498,00 δολάρια (22:00 ώρα Ελλάδος).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v