Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα 520 δολάρια άγγιξε ο χρυσός

Ημέρα αποκομιδής κερδών η σημερινή όσον αφορά τα συμβόλαια ενέργειας. Η τιμή του αργού υποχώρησε 1,22% στα 59,21 δολάρια. Το συμβόλαιο λήξεως Φεβρουαρίου στο χρυσό σημείωσε την υψηλότερη τιμή για την ημέρα στα 520,10 δολάρια/ουγκιά, ενώ διαπραγματεύεται στα 519,50 δολάρια/ουγκιά (22:00 ώρα Ελλάδος).

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Ημέρα αποκομιδής κερδών ήταν η σημερινή (Τετάρτη 07.12.05) όσον αφορά τα συμβόλαια ενέργειας. Το συμβόλαιο του αργού (Light Sweet), παράδοσης Ιανουαρίου, κινήθηκε σε εύρος 1,50 δολαρίου/βαρέλι κλείνοντας την συνεδρίαση στα 59,21 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας υποχώρηση 1,22%.

Ο συνδυασμός αφενός των απροσδόκητα αυξημένων αποθεμάτων ενέργειας τα οποία ανακοινώθηκαν νωρίς σήμερα το απόγευμα (17:30 ώρα Ελλάδος), τόσο όσον αφορά τα αποθέματα πετρελαίου – αυξήθηκαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια με τους αναλυτές να προβλέπουν πτώση 1,9 εκατ. βαρέλια – όσο και τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων – αυξήθηκαν 2,7 εκατ. βαρέλια με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση 1 εκατ. βαρελιών – αφετέρου των κερδών που προσέφερε για τους bulls το ράλι των τελευταίων ημερών, οδήγησε τους traders στο κλείσιμο long θέσεων και την κατοχύρωση υπεραξιών.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και για το υπόλοιπο oil complex, με εξαίρεση των συμβολαίων του Φυσικού αερίου για το οποίο η σειρά λήξεως Ιανουαρίου έκλεισε με κέρδη 1,56% στα 13,70 δολάρια/MMBtu, αφού όσον αφορά την αυριανή ανακοίνωση των αποθεμάτων (17:30 ώρα Ελλάδος) οι αναλυτές προβλέπουν περαιτέρω πτώση κατά 64Bcf.

Η αγορά των πολύτιμων μετάλλων δείχνει να μην επηρεάζεται από ό,τι και να συμβαίνει στις υπόλοιπες αγορές αφού οι τιμές για μια ακόμη συνεδρίαση συνέχισαν την ανοδική τροχιά τους.

Το συμβόλαιο λήξεως Φεβρουαρίου στο χρυσό σημείωσε την υψηλότερη τιμή για την ημέρα στα 520,10 δολάρια/ουγκιά, μια ”ανάσα” από το επίπεδο των 525,00 δολαρίων/ουγκιά το οποίο για πολλούς αποτελεί σημείο αντίστασης των τιμών, ενώ διαπραγματεύεται στα 519,50 δολάρια/ουγκιά (22:00 ώρα Ελλάδος).

Κέρδη και για το συμβόλαιο πάνω στο ασήμι με το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου να διαπραγματεύεται στα 8,899 δολάρια/ουγκιά σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 1,30%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v