Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο

Σε θετικό έδαφος, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, έκλεισε το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού (Light Sweet) που διαπραγματεύεται στο Αμερικανικό χρηματιστήριο NYMEX στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Σε θετικό έδαφος, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, έκλεισε το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού (Light Sweet) που διαπραγματεύεται στο Αμερικανικό χρηματιστήριο NYMEX στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

Το συμβόλαιο λήξεως Ιανουαρίου τελείωσε την ημέρα σημειώνοντας κέρδη κοντά στο 1,00% με την τιμή να διαμορφώνεται στα 59,91 δολάρια/βαρέλι. Οι προβλέψεις της προηγούμενης εβδομάδας, που έκαναν λόγο για δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δείχνουν να επιβεβαιώνονται αφού την πρώτη ημέρα της εβδομάδας είχαμε και τις πρώτες χιονοπτώσεις στο Βορειοανατολικό κομμάτι, ενώ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν πλέον και στα κεντρικότερα σημεία της χώρας.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι μισή ώρα πριν την λήξη της συνεδρίασης, και ενώ το συμβόλαιο σημείωνε την υψηλότερη τιμή της ημέρας (60,80 δολάρια/βαρέλι), έντονη ήταν η διάθεση της αποκομιδής κερδών, με τις τιμές να υποχωρούν σχεδόν 1,00 δολάριο/βαρέλι.

Παράλληλα η τιμή του συμβολαίου λήξεως Ιανουαρίου πάνω στο Φυσικό αέριο πέρασε σε αρνητικό έδαφος κλείνοντας στα 13,660 δολάρια/MMBtu ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας είχε αναρριχηθεί ως το επίπεδο των 14,450 δολάρια/MMBtu.

Ασταμάτητοι δείχνουν οι bulls στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων. Παρά το ”νωθρό” ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, μετά και τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδος, η αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά με το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου στο χρυσό να ενισχύεται 1,22% στα 513,30 δολάρια/ουγκιά (22:15 ώρα Ελλάδος), επίπεδο που είναι το υψηλότερο της ημέρας, ενώ το συμβόλαιο Μαρτίου στο ασήμι ενισχύεται και αυτό 1,00% στα 8,730 δολάρια/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v