Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες ανοδικές τάσεις στην αγορά πετρελαίου

Σταθεροποιητικά -με ελαφρά διάθεση ανόδου- κινήθηκε το πετρέλαιο στα χρηματιστήρια ενέργειας του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Η τιμή του αργού σημείωσε ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 59,55 δολ. και υψηλό στα 60,45 δολ., για να κλείσει τελικά στα 59,925 δολάρια ανά βαρέλι.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Σταθεροποιητικά -με ελαφρά διάθεση ανόδου- κινήθηκε το πετρέλαιο στα χρηματιστήρια ενέργειας του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, διατηρώντας από τεχνικής πλευράς την εικόνα που έχει διαμορφωθεί μετά το σερί των τελευταίων, θετικών σε πρόσημο, συνεδριάσεων.

Το συμβόλαιο του αργού στο Nymex, παράδοσης Ιανουαρίου, δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις στους traders που αρέσκονται σε ακραίες διακυμάνσεις, σημείωσε ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 59,55 δολάρια και υψηλό στα 60,45 δολάρια ανά βαρέλι, για να κλείσει τελικά στο μέσον του range, στα 59,925 δολάρια ανά βαρέλι.

Καθοριστικό ρόλο από πλευράς ειδησεογραφίας συνεχίζει να παίζει το μετεωρολογικό δελτίο, με τη διαφαινόμενη επιδείνωση του καιρού να παρέχει στήριξη σε όσους πόνταραν την περασμένη εβδομάδα στη διακράτηση του κρίσιμου τεχνικά επιπέδου των 56 δολαρίων, καταγράφοντας σε λίγες συνεδριάσεις αξιοσημείωτα κέρδη.

Στον αντίποδα, με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το υπόλοιπο oil complex, με το συμβόλαιο πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης (λήξεως Ιανουαρίου) να διαμορφώνεται στα 177,25 cents ανά γαλόνι και το αντίστοιχο της βενζίνης στα 158,20 cents ανά γαλόνι.

Τέλος, μεταξύ 13,300 και 13,830 δολαρίων/MMBtu διαπραγματεύτηκε το ”κοντινό” συμβόλαιο του φυσικού αερίου, κλείνοντας τελικά στα 13,500 δολάρια.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, οι bulls συνέχισαν να αγοράζουν τα ενδοσυνεδριακά dips της αγοράς, κρατώντας τα κεκτημένα των τελευταίων εβδομάδων.

Το συμβόλαιο του χρυσού λήξεως Φεβρουαρίου βρισκόταν, στις 10 μ.μ. ώρα Ελλάδος, στα 514,3 δολάρια/ουγκιά, ενώ το συμβόλαιο Μαρτίου πάνω στο ασήμι διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 8,794 δολάρια/ουγκιά, επιστρέφοντας από το πρωινό χαμηλό των 8,607 δολαρίων.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v