Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 61,37 δολάρια το πετρέλαιο

Η ανοδική τάση της Δευτέρας συνεχίστηκε με το αργό πετρέλαιο να διαπραγματεύεται συνεχώς υψηλότερα από το επίπεδο των 61 δολαρίων. Ημέρα σημαντικής διόρθωσης για τα πολύτιμα μέταλλα, με τον χρυσό να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο στήριξης των 525 δολ./ουγκιά.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Η ανοδική τάση της Δευτέρας συνεχίστηκε και κατά την συνεδρίαση της Τρίτης με το Light Sweet Crude Oil να διαπραγματεύεται συνεχώς υψηλότερα από το επίπεδο των 61 δολ./βαρέλι καταγράφοντας ενδο-συνεδριακό υψηλό στα 61,95 δολ./βαρέλι, κλείνοντας τελικά σχεδόν αμετάβλητο στο επίπεδο των 61,37 δολ./βαρέλι.

Παράλληλα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναρριχήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία πάνω από το επίπεδο των 180 cents/gallon, κλείνοντας στο επίπεδο των 183,65 cents/gallon.

Ως συνήθως, η πιο συναρπαστική συνεδρίαση ήταν αυτή του pit του Φυσικού Αερίου, με το συμβόλαιο του Ιανουαρίου να καταγράφει νέο υψηλό για τον Δεκέμβριο, στα 15,78 δολ./MmBtu, και αρκετούς traders να βρίσκουν την ευκαιρία για αποκόμιση κερδών στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, με την αγορά να κλείνει τελικά στα 15,378 δολ./MmBtu, ενισχυμένη κατά 3,62% για την ημέρα.

Ημέρα σημαντικής διόρθωσης για τα πολύτιμα μέταλλα, με τον χρυσό να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο στήριξης των 525 δολ./ουγκιά (Φεβ.’06), και το ασήμι να καταγράφει πολύ μεγαλύτερες απώλειες, οι οποίες ξεπέρασαν και το 3%, κλείνοντας η σειρά Μαρτίου ’06 κοντά στα 8,50 δολ./ουγκιά.

Δεν θα μπορούσαμε βεβαίως να μην αναφερθούμε στο παλλάδιο, το οποίο υποχώρησε κατά 5,50%, κλείνοντας η σειρά Μαρτίου ’06 στα 276,20 δολ./ουγκιά, έχοντας προηγουμένως υποχωρήσει ώς το επίπεδο των 267,50 δολ./ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v